Орлин Горанов, Еделина Кънева и Симфониета – Видин с лиричен концерт за празника на любовта

Орлин Горанов, Еделина Кънева и Симфониета – Видин с лиричен концерт за празника на любовта

На 9-и февруари, вторник, от 19:00 ч. Симфониета – Видин кани всички жители и гости на града в Спортна зала „Фестивална“ на концерта „Светът е за двама”. Специални гости са звездите Орлин Горанов и Еделина Кънева.

По случай празника на любовта – Св. Валентин, от Симфониета – Видин са подготвили тематична програма. Публиката ще може да чуе Ленард Бърнстейн–избрано от мюзикъла “West Side Story”, ария на Тони, ария на Мария, Ф. Лоу – ария на Фреди, ария на Илайза – из „Моята прекрасна лейди”, Андрю Лойд Уебър – ария на Кристин из „Фантомът на операта”, Лерой Андерсон – сюита, както и популярни песни от репертоара на Орлин Горанов.

Еделина Кънева е родена в София и е възпитаник на ДМА „П.Владигеров”. От 1996 г. е солистка в НМТ „Ст. Македонски”. От 2012 г. е преподавател в НМУ „Л. Пипков”, специалност „Поп и джаз пеене”. Гастролирала е с успех в Япония, Германия, Франция, Испания, Израел и други.От 2000 до 2010 г. е постоянен гост-солист на Teatro Lirico D’ Europa и Mozart Festival Opera в САЩ. Примата е заставала и преди на една сцена с оркестъра на Симфониета – Видин, а изпълненията и с Орлин Горанов са сред любимите на публиката в цялата страна.

Билети за концерта „Светът е за двама” могат да се закупят предварително в Мол Видин или Симфониета Видин – ул. „Градинска” №4 или на място преди концерта. Събитието се провежда при капацитет от 30% и строго спазване на противоепидемичните мерки.

Относно автора

Белла Антова

Дете на Северозапада, което след една декада отсъствие от него, пак е на родна земя. Търся местни впечатляващи истории или просто преразказвам ежедневието. Защото е вълнуващо, колоритно и специфично.


Още новини