Първият шосеен пробег “MT 10K Mezdra” ще се проведе в Мездра

Първият шосеен пробег “MT 10K Mezdra” ще се проведе в Мездра

На 26-и ноември (събота) в Мездра ще се проведе Първият шосеен пробег “MT 10K Mezdra” 2022. Целта на състезанието е да популяризира бягането на 10 км на шосе в България, да бъдат излъчени първите шампиони в шосейния пробег и да се зададе възможност на всеки състезател да запише своето най-добро време на 10 км.

Съгласно наредбата за провеждане на шосейния пробег, участниците в него ще бъдат разделени в две категории – мъже и жени. До участие се допускат само състезатели над 16-годишна възраст. Те ще се съревновават на дистанция от 10 км със старт-финал на паркинга пред хотел „Родина”. Дистанцията включва пет обиколки – всяка с дължина от 2000 м.

Трасето е с маршрут:

  • Старт – на паркинга пред хотел „Родина”;
  • По ул. „Христо Ботев” (от кръстовището с ул. „П. Р. Славейков” до кръстовището с ул. „Любен Каравелов”);
  • По ул. „Любен Каравелов” (от кръстовището с ул. „Христо Ботев” през пл. „Македония” до кръстовището с ул. „Св. св. Кирил и Методий”);
  • По ул. „Александър Стамболийски” (от кръстовището с ул. „Св. св. Кирил и Методий” покрай „ВиК”-а до кръстовището с ул. „Христо Ботев”);
  • По ул. „Христо Ботев” (от кръстовището с ул. „Александър Стамболийски” до кръстовището с ул. „П. Р. Славейков”);
  • Финал – на паркинга пред хотел „Родина”.

Класиралите е на първите шест места при мъжете и жените ще получат парична награда, а първите трима в двете категории – и медали. Общият награден фонд на състезанието е 2500 лв.

Стартът при мъжете е 13:00 ч., а при жените – в 14:15 ч. Награждаването на призьорите ще стане веднага след края на състезанието.

Приканваме всички любители на атлетиката да бъдат част от събитието.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук