Първото в Монтана offline събитие на „Slay“ призовава: „Помисли за себе си!“

Първото в Монтана offline събитие на „Slay“ призовава: „Помисли за себе си!“

– Да разходя кучето
– Да предам навреме работния отчет
– Да напазарувам за деня
– Да платя сметките
– Да взема детето от училище
– Да сготвя нещо за вечеря
– Да почистя апартамента
...

Всеки ден мислим за безброй неща. С отварянето на очите си се впускаме в забързания ритъм на своето ежедневие. Управлявани сме от кратки срокове на трудоемки работни задачи. Грижим се за дома, за хората около себе си, за домашните любимци… Толкова много мисли за толкова много неща! А мислим ли достатъчно за себе си?

Ако и вашият ден се измерва със списък, пълен със задачи, разгледайте го. Колко от належащото за деня включва под някаква форма грижа за себе си? Да, и в моя списък тази графа трайно липсва. Необходимо е да променим това. Няма да изреждам причините, защото вие ги знаете също толкова добре като мен. Днес искам да ви предложа да направим заедно една стъпка напред в тази посока. Нека в безкрайния списък със задачи запишем още една, но по-различна. На датата 11 май в календара си отбележете: „Да помисля за себе си!“ Защо? Защото в Монтана предстои едно събитие по темата, за което сега ще ви разкажа.

Животът обича усилието

Забелязали ли сте как всичко истински значимо и полезно в живота ни изисква някакво усилие от наша страна? Всички на теория знаем, че тялото ни се нуждае от редовна физическа активност, балансирано и разнообразно хранене, редовна почивка и пълноценен сън, както и добро управление на стресовите фактори в ежедневието. Дори да не знаем кои храни са богати на така необходимите ни фибри, минерали, витамини и антиоксиданти, информацията е на едно щракване разстояние: здравословни рецепти, полезни съвети за добър тонус и сън… По-информирани сме от всякога. Тогава защо ежедневието, което си създаваме, ни принуждава да живеем на все по-бързи обороти, да крадем от съня си, да сме все по-изтощени и стресирани… и в крайна сметка ни води до това сами да се разболяваме? Защото се оказва, че единствената водеща до резултат страна на нещата е практическата – тази, която изисква известно усилие.

Тялото ни е перфектната машина. В него се извършват толкова много процеси без нашето съзнателно участие (и по-добре, иначе тежко ни!). Единственото, което тялото ни иска от нас, е да не му пречим – да живеем по начин, който му помага да поддържа естественото ни състояние на здраве и жизненост. Затова ви каня на едно събитие, което ще ни разкрие състоянието на организма ни в момента, след което ще ни насочи към добри практики, за да го подобрим. Но за да се случи тази промяна, първо…

Помислете за себе си!

Това е мотото на една жена, чиято история ви разказахме преди няколко месеца. Диана Горанова има свое кътче в Монтана, в което възпитава грижа към здравето. Място, създадено да ни отведе на едно друго ниво. Едно ниво по-нагоре. Как? Чрез здравословно хранене. В уютната атмосфера на „Level up Studio“, което се намира на ул. „Веренишка“, непосредствено до старата църква, ще откриете здравословни напитки, обогатени с витамини, минерали и фибри и десерти без добавени захар и брашно, което ги прави подходящи за хора с глутенова нетолерантност и всички, които предпочитат здравословното като начин на живот. Статията за Level up Studio можете да прочетете тук.

Там, където има воля, има и път!

Освен собственик на студио за здравословно хранене, Диана Горанова е и треньор по здравословни хранителни навици. В особено тежък период в живота ѝ, когато е на ръба на своите физически и психически сили, благодарение на едно навременно запознанство Диана се впуска в Slay Body Challenge“ – предизвикателство за изграждане на дългосрочни здравословни навици.

След тази програма, която ѝ помага да намери силите в себе си не просто да промени драстично външния си вид, но и да внесе важни здравословни принципи в ежедневието си, тя на свой ред става треньор по здравословно хранене и спорт като завършва академията на „Slay“. Оттогава, вдъхновявайки с личния си пример, Диана помага на много хора да изоставят оправданията и да тръгнат по своя собствен път на отговорна грижа към себе си.

Не просто хранене, а начин на живот

За да помогне на повече хора, Диана решава да организира поредица от събития, обединени от концепцията за здравословен начин на живот, първото от които ще се състои на 11 май от 15 ч. в хотел „Валор“ в Монтана. Стартовото offline събитие на „Slay“ в града ни обещава не само да ни даде важна и интересна информация за нашите тела, но и да ни покаже през опита на какво сме способни ако сме постоянни в грижата за себе си. Защото здравето ни е дългосрочен ангажимент, а не еднократен избор да изядем нещо полезно или да си дадем нужната почивка.

Навик… за цял живот

На събитието Диана ще ни сподели своята лична история и ще ни разкаже за принципите за здравословен начин на живот, които Slay Body Challenge“ предава на хората чрез концепцията си. Програмата дава съвети как да влезем във форма, но по-ценното е, че предлага начин да изградим трайни и устойчиви здравословни навици в ритъм с нашите специфични нужди. След постигнатата лична промяна, мисията на Диана става да помага на други хора да създават и преоткриват по-доброто си аз и да намерят баланса в ежедневието си като поемат с малки стъпки по пътя на любов и грижа към себе си. Така менторите променят животи. Но не лично. Те вдъхновяват и напътстват, но както отбелязах в началото – животът изисква упоритост, последователност и много работа от нас самите. Нашата дисциплина и постоянство променят животи. Винаги.

Постоянството се отплаща

Когато здравословното хранене и физическа активност се превърнат в ежедневие, ползата е дълготрайна. Защото това, което превърнем в навик, се превръща в начин на живот. На събитието ще се запознаем и с клиенти на Диана, които ще споделят своя личен опит с програмата и своята промяна. Това е не само физическа трансформация, която може да бъде измерена. Макар цифрите да са интересни и мотивиращи, това, което се променя най-много, когато полагаме грижи за тялото си, са излъчването, личността и духа ни. Полагането на усилия води до здравословно самочувствие, увереност и обаяние. В днешния свят как изглежда тялото ни е приоритет, но програмата следва правилото, че всяка трайна и истинска промяна започва отвътре навън – затова и фокусът е здравословното хранене и движение да станат част от ежедневните ни ритуали. Резултатите тръгват лавинообразно за всеки, направил тази крачка.

„Сънят е най-добрата медитация.“

Тези думи на Далай Лама не са случайни. Когато става въпрос за нашето здраве, един от най-важните, но и същевременно все по-подценяван аспект, е именно сънят. Пълноценният сън е сред най-добрите естествени лечители, затова е редно да се погрижим да си го осигурим.

По темата ще ни говори специалният гост лектор на събитието – треньорът по здравословно хранене и Spinning инструктор Гюлджан Джебирова (Джани).

За себе си Джани казва: „Насочила съм усилията и волята си в посока, в която непрекъснато съм предизвиквана да прекрачвам собствените си граници; защото сякаш годините търсене и учене са ме градили да стигна точно до тук; защото искам да помагам на себе си и на другите по най-съзвучния на вътрешната ни човешка природа начин.“

Именно за нашата вътрешна природа ще ни говори тя като засегне въпросa за циркадния ни ритъм, т.е. вътрешният часовник на тялото ни, който организира естествения цикъл на биологичните процеси в организма. От регулиране на моделите на сън-събуждане до повлияване на освобождаването на хормони, този присъщ ритъм играе ключова роля в поддържането на цялостното ни здраве и благополучие.

Каква е вашата метаболитна възраст?

Това е много интересен въпрос, който малко от нас си задават. Напредъкът на технологиите ни дава бърз отговор. Всеки гост на събитието ще има възможност да си направи измерване с Body scan уред. Това е телесен анализатор, който при стъпване с боси стъпала, отчита и дава информация за: телесна мазнина, съдържание на вода, вътрешна мастна тъкан, базов разход на калориите, костната и мускулна маса, както и възрастта на организма според метаболизма в години. На самото събитие ще бъде разяснено повече за измервателните способности на уреда на състоянието на организма и как правилно да разчетем своите показатели.

Освен да чуете интересните и полезни теми на лекторите и да си направите измервания, на събитието ще имате възможността да опитате здравословните напитки и десерти на „Level up Studio“, които ще ви убедят, че набавянето на достатъчно количество витамини и минерали води до чувствителна разлика в нивата на енергия през целия ден.

И така, да обобщим: каня ви на едно събитие, което ще ни убеди, че грижата за себе си е в нашите ръце и е наша лична отговорност, след което сами ще се заставим да въведем нужните промени. Готови ли сте да положим заедно основите на един по-балансиран и активен начин на живот?

Знам, че имате много оправдания да не го оправите. Аз също. Диана също ги е имала, но е избрала състоянието ѝ да не е оправдание за постигане на целите. Напротив, то я мотивира да бъде най-добрата версия на себе си и да помага и на други хора да постигнат същото. Всичко започва с една първа стъпка – да решиш, че си приоритет за самия себе си. Направете я и вие като се регистрирате за събитието тук: https://levelupstudio.club/p/dceac4/

Дата е 11 май, часът е 15:00, а мястото – хотел „Валор“ (бул.„Генерал Арнолди“ 5 ). Билетите за мероприятието са на стойност 12 лв. и могат да бъдат закупени онлайн тук или директно от студиото на Диана (ул. „Веренишка“, непосредствено до старата църква). Местата на събитието са ограничени до 25 души, за да протече в по-уютна обстановка.

Днес ще помислите за безброй неща, ще се погрижите за работните и домашните си задължения, за хората около себе си. Но между тях не забравяйте – помислете за себе си!

 

Относно автора

Йоана Димитрова

Потомка на стар чипровски род, която избира да остане в родния си край, където чувства, че принадлежи. Вълнува се от автентичните български обичаи и вярвания, величието на природата и всяко доказателство, че един непримирим човешки дух е способен да промени света. Стреми се да открива хоризонти там, където досега са чертани граници. Усеща магията на думите, силата им да влияят, въодушевяват, окриляват. Работи със страст това, което обича, и се стреми да вдъхновява и останалите да следват призванието си. С това допринася към промяната, която иска да види в обичания роден Северозапад.

Прочетете и другите материали на автора тук