Пътувай назад във времето с изложбата на картички във Враца

Пътувай назад във времето с изложбата на картички във Враца

Регионална библиотека „Христо Ботев” подготвя на жителите и гостите на Враца една своеобразна разходка назад във времето из стара Враца чрез специално избрани от нас 21 пролетни и великденски картички.

На 23-ти април от 13:00 ч. спомените и разказите ще отворят вратите на балния салон във Военния клуб, ще ни заведат до Бутов дол на хоро и люлки или до Лидо Венеция на разходка с лодка под звуците на оркестър или грамофон.

Пред сградата на библиотеката ще бъде оформен кът с колекцията, като част от картичките ще имат своя реплика. Посетителите ще имат възможност да отправят своето великденско пожелание, като изберат своя картичка, решат на кого ще я изпратят, попълнят я и пуснат в нашата импровизирана пощенска кутия. А ние, от своя страна, ще се погрижим посланията им да стигнат до своите получатели. Нужно е само да си носите пощенски плик и марка.

По този начин всеки гост ще има възможност да се пренесе в началото на XX в. и да усети духа на времето чрез приготовленията за празника. В същото време ще зарадва свои по-възрастни роднини, за които пощенските картички са част от спомените им, а не от историята.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини