ПГПЧЕ „Петър Богдан” – Монтана в усилена подготовка за предстоящата 50-а годишнина на гимназията

ПГПЧЕ „Петър Богдан” – Монтана в усилена подготовка за предстоящата 50-а годишнина на гимназията

Тази година езиковата гимназия в Монтана (ПГПЧЕ Монтана) отбеляза своята 50-а годишнина. Екипът и учениците на гимназията от месеци събират средства за един мащабен и запомнящ се празник. Една от мисиите на Prizni.bg е да споделяме каузи, в които вярваме и които подкрепяме. Затова и не можем да пропуснем техния призив за набиране на средства. Прочетете как всеки може да помогне и какво може да очаква от богатата програма, посветена на юбилея. 

Кулминацията на тържествата ще бъде на 16-и април, в навечерието на Великден. „Избрахме датата, водени от мисълта, че повечето от вас ще  успеят да се върнат вкъщи за празника и така да улесним присъствието ви на тържествения концерт в ДТ „Драгомир Асенов” – Монтана”, споделя Елка Бабачева, учител по литература, дългогодишен преподавател в гимназията и един от основните двигатели на събитието. Официалната част и празненства е предшествана от богата програма, която от месеци обогатява културния живот не само на училището, но и на целия град. 

Сред отличаващите се срещи (поне според субективните критерии на нашия екип)  е тази на учениците от ПГПЧЕ „Петър Богдан” с младия писател от родния Северозапад Горан Атанасов.  В края на миналата седмица писателят прочете избрани творби, отговори на въпросите на учениците за вдъхновението и писателския труд. С него и неговата работа като учител, вдъхновител, пътешественик и писател се надяваме да ви запознаем в някои от следващите материали на Призни. 

Разбира се програмата не се ограничава до нашата Северозападна територия и включва и гости и теми за по-близки и далечни реални, космически и виртуални светове. Програмата включва и вълнуващи срещи с представители и създатели на популярната сред учениците и не само игра Империя онлайн, сред които Доброслав Димитров, съосновател на Империя онлайн игри. С него учениците от гимназията имаха възможност през изминалия месец да обсъдят теми и бъдещи възможности в рамките на презентацията „Безкрайната и крайна ИТ специалност”.

Овен в бъдещете, годишнината ще припомни и миналото на своите възпитаници. От екипа на училището призовават всички свои ученици да се включат и в „Машината на времето” и да споделят в специално създадена Facebook група свои снимки от старите ученическите албуми, където да споделят своите ученически спомени.  

Пълната програма и всички събития може да намерите в страницата на училището, a дарения се приемат на IBAN: BG90BUIN76611072878718, BIC: BUINBGSF към УН при ГПЧЕ „Петър Богдан“ гр.Монтана в ТБ „АББ” АД, в училище или чрез бивши класни ръководители и преподаватели. Средствата от даренията ще бъдат използвани за модернизация и дигитализация на учебния процес, за подобряване на естетическата среда в гимназията, както и за отбелязване на празника.

Относно автора

Нели Найденова

През последните няколко години работи като Експерт Комуникации в редица екооорганизации. Вярва, че да се опазят природните ни богатства, човек трябва да ги опознае, припознае и обикне, а затова е необходимо общуване и по-ефективна комуникация с по-широк кръг от хора. Корените й все пак я връщат в Монтана заради нуждата от промяна и желанието да разкаже неразказаните истории на Северозапада. В Призни се надява да намери вдъхновение за промяна, надява се сайтът да вдъхнови и други хора да започнат промяната от себе си, техния дом, работно място, градината, гората и планината до нас.


Още новини