Пианистът Ангел Николов ще свири със Симфониета – Враца на 9-и декември

Пианистът Ангел Николов ще свири със Симфониета – Враца на 9-и декември

На 9-и декември от 19:00ч. в Симфониета – Враца ви кани на концерт – гостува пианистът Ангел Николов, който ще изпълни Концерт за пиано и оркестър от Едвард Григ, диригент Момчил Томов.

Като изпълнител и композитор, Ангел Николов печели редица награди в български и международни конкурси. Завършил е магистратура със специалност пиано в Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” при проф. д-р Борислава Танева.

Специализира при проф. д-р Илия Чернаев и участва в майсторските класове на проф. Людмил Ангелов в НБУ. Обучава се при световноизвестни музиканти и педагози като проф. Бернд Глемзер, Юри Богданов, Ракел Болдорини, Лилия Бояджиева, Даниеле Петралия, Мишел Росети, Рафаел Салинас, Агате Леймони, Марина Плясова и Милчо Левиев.

Работил е като солист-оркестрант в Симфоничния оркестър на БНР, участва в постановки на Столичен куклен театър и Софийската опера и балет.

В концерта, който ще се проведе градската концертна зала, ще чуем още Симфония №8 от Лудвиг ван Бетовен в изпълнение на Симфониета – Враца с диригент Момчил Томов.

Концертите на Симфониета – Враца се провеждат при спазване на актуалните разпоредби за вход в залата.

Билети на касата в Билетен център „Гъбката” до хотел „Хемус”, тел. 0896718303, 0899827060.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук