Плувни курсове за ученици ще се проведат през лятната ваканция в Мездра

Плувни курсове за ученици ще се проведат през лятната ваканция в Мездра

За 24-а поредна година в Мездра се организират плувни курсове за ученици от I до VII клас през лятната ваканция. Обучението ще се проведе от 4-ти юли до 26-и август 2022 г. на басейна в хотелски комплекс „Долче Вита”. Спортните занимания ще бъдат водени от квалифицираните инструктори Христо Иванов и Дилян Маринов.

Плувните курсове ще протекат в четири смени, всяка с продължителност 10 дни. Записването и заплащането на таксата за първата смяна, която е в периода 4-15 юли, се извършва в ЦПЛР всеки работен ден от 8:00 до 12:00 ч., за втората смяна (18-29 юли) – в ОУ „Христо Ботев”, за третата смяна (1-12 август) – в СУ „Иван Вазов”, а за четвъртата смяна (15-26 август) – в ОУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Обучението ще бъде всеки делничен ден от 10:00 до 12:00 ч., като извозването на учениците ще става организирано от автобусната спирка при НЧ „Просвета 1925”, с час на тръгване – 9:50 ч. Община Мездра осигурява транспорта и медицинско лице. Таксата за плувния курс е 50 лв. – по 3 лв. на ден за наем на басейна и 2 лв. за заплащане възнаграждението на инструктора.

В края на всяка смяна участниците в курса ще получат сертификат за за придобито от тях ниво на плувни умения – първо, второ или трето.

Инициативата „Плувно лято” се реализира от 1999 г. Насам, като в досегашните 23 издания в плувните курсове са обхванати над 2300 ученици от начален и прогимназиален етап на образование.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини