Популярни произведения на Щраус ви очакват на Новогодишния концерт на Симфониета – Видин

Популярни произведения на Щраус ви очакват на Новогодишния концерт на Симфониета – Видин

Последният концерт на Симфониета – Видин за 2020 г. ще зарадва публиката с прекрасни валсове и полки. Ще можете да чуете произведения на Йохан Щраус – син, сред които „Приказки от виенската гора”, „Виенска кръв”, „На хубавия син Дунав”, „Персийски марш”, „Египетски марш”, както и полките „На лов” и „Гръм и мълнии” и други.

Младият диригент Милен Апостолов гостува за първи път на Симфониета – Видин. Той е роден в Добрич през 1991 г., завършва френската гимназия в София и дирижиране при проф. Пламен Джуров и композиция при проф. Атанас Атанасов в Националната музикална академия „Панчо Владигеров”. Бил е помощник-диригент в музикалния театър „Стефан Македонски” и във Варненската опера, където дирижира балетни и оперни постановки. Създател е на Independent Chamber Orchestra, като тази година получава Икар в категория „Постижение в кукленото изкуство” за работата си като композитор в кукления театър,

Новогодишният концерт ще се проведена 30 декември (сряда) от 18:00 ч. в зала „Филхармония” при ограничен капацитет и строго спазване на противоепидемичните мерки. Билети могат да бъдат закупени в Мол Видин и Симфониета – Видин.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини