Предстои стартът на общинския етап от Ученическите спортни игри в Мездра

Предстои стартът на общинския етап от Ученическите спортни игри в Мездра

С междуучилищния турнир по футбол при момчетата V-VII клас ще стартира на 12-и октомври (четвъртък) общинският етап от Ученическите спортни игри (УСИ) за ученици от V до XII клас през учебната 2023/2024 г. Заявки за участие в този вид спорт и възрастова група са подали четири учебни заведения – СУ „Иван Вазов“, ОУ „Христо Ботев“ и ИОУ „Св. св. Кирил и Методий“ –Мездра и СУ „Св. Климент Охридски“ – село Зверино. Те ще играят помежду си по системата на преките елиминации, като полуфиналните двойки ще бъдат определени чрез жребий. Срещите са 12-и и 13-и октомври (четвъртък и петък) от 14:00 ч. на спортната площадка в мездренската гимназия.

ученически спортни игри тенис на маса

Общинският етап от УСИ 2023/2024 ще продължи на 19-и и 20-и октомври (четвъерък и петък) с междуучилищните турнири по тенис на маса при юношите VIII-X клас и XI-XII клас. В първата възрастова група съперници ще бъдат отборите на ПГ „Васил Левски“ и на ПГ „Алеко Константинов“, а във втората – тези на ПГ „Алеко Константинов“ и на СУ „Иван Вазов“. Двубоите са от 14:00 ч. във физкултурния салон на гимназията.

Първият етап от Ученическите спортни игри ще завърши на 15-и декември (петък) с междуучилищния турнир по баскетбол при момчетата V-VII клас. В директна елиминация в него ще се срещнат представителните тимове на ОУ „Христо Ботев“ и на ИОУ „Св. св. Кирил и Методий“. Финалният мач е от 15:00 ч. във физкултурния салон на ОУ „Христо Ботев“.

ученически спортни игри баскетбол

Поради липсата на други заявки за участие за областния етап на УСИ 2023/2024 директно се класират отборите по футбол на ПГ „Алеко Константинов“ юноши VIII-X клас и на СУ „Иван Вазов“ юноши XI-XII клас, по хандбал на СУ „Иван Вазов“ момчета V-VII клас, юноши VIII-X клас и юноши XI-XII клас, по волейбол на СУ „Иван Вазов“ юноши и девойки XI-XII клас, по тенис на маса на ПГ „Алеко Константинов“ девойки VIII-X клас и по бадминтон на ПГ „Алеко Константинов“ юноши и девойки VIII-IX клас.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук