Пренесете се в миналото на римския живот в Долна Мизия

Пренесете се в миналото на римския живот в Долна Мизия

Римляните На 6-и септември, хора от всички възрасти са поканени да се потопят в миналото със събитието „Римският живот в Долна Мизия”. Оставяйки културно наследство което пазим и до днес, експерти в областта ще съживят историята на римляните, състояла се по нашите земи. Събитието ще се състои в село Комарево и ще зарадва посетителите с богата програма и много позитивни емоции.

От 10:00 до 16:00 ч. всеки гост ще има уникалната възможност да се научи как се четат римски стели от археолога на Исторически музей гр. Чипровци – Мирослав Марков, да бъде свидетел на изработката на традиционната римска керамика от майстора на керамика от град Враца – Куман Жеков и да опита римски традиционни римски ястия и вина приготвени от стари сортове грозде. Също така групата за антични възстановки „ Багачин Federati“ , ще ви покаже традиционното римско облекло, оръжие и бит.

Денят ще завърши с наргаждаване на победителите на предизвикателството на библиотека Cliobook „Предизвиквам те да четеш”. Награди са осигурени от Общобългарска фондация „Тангра ТанНакРа” и ще бъдат връчени лично от кмет на община Монтана Златко Живков.

За актуална информация за събитието можете да последвате събитието във facebook.

Относно автора

Карина Василева


Още новини