Пролетният фестивал, който ще се проведе на крепостта „Баба Вида”

Пролетният фестивал, който ще се проведе на крепостта „Баба Вида”

Със затоплянето на времето започна и богатата фестивална програма в различните градове на Северозапада. В тази статия ще се насочим към Видин и по-точно – към крепостта „Баба Вида”. Тази събота и неделя (24-25.04) ще се проведе пролетният фестивал Spring Spirit Fest, който е част от богатата Великденска програма на община Видин.

Събитието се организира от младежките организации Клуб по реч и дебати към ГПЧЕ „Йордан Радичков” и Sтетика, а партньори са общината и местния исторически музей. Ето какво споделиха и организаторите:

Жителите и гостите на града ще могат да се възползват от възможността да се заредят с пролетно настроение сред уникалната атмосфера на средновековната крепост, да разгледат изделията на местните артисти и занаятчии, да си направят пикник на горната тераса на „Баба Вида”, където да пият студена лимонада и похапнат вкусни палачинки. Финалът на първия фестивален ден ще поставят талантливите млади музиканти от видинската група Crimson Waves, които ще изнесат концерт на сцената на „Баба Вида”.

Част от програмата ще бъдат творчески работилници за деца и възрастни, постановка на кукления театър във Видин, както и много други забавления.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук