Работодатели от Врачанско ще наемат бежанци от Украйна, манастири дават подслон

Работодатели от Врачанско ще наемат бежанци от Украйна, манастири дават подслон

Работодатели от Врачанско са в готовност да наемат на работа бежанци от Украйна. В бюрата по труда в региона са постъпили запитвания от различни фирми, сред които и големи предприятия.

Строителна компания от Мездра осигурява подслон, храна и заетост за 15 семейства. На различни места във Врачанска област засега има възможност да бъдат настанени 187 души.

Според информация на областна управа, в МБАЛ „Христо Ботев” и Комплексния онкологичен център във Враца са предвидени 15 легла за лечение на бежанци.

Образователните структури са в готовност да интегрират към учебните заведения украински деца. Следващата седмица към областната управа ще бъде сформиран щаб, който да координира всички дейности за подпомагане на бежанците от войната.

Манастири също отварят вратите си за бежанци от Украйна.

От Градешкия манастир „Св. Йоан Предтеча” край криводолското село радешница първи обявиха, че са готови да приемат бягащи хора от войната.

Стаите за настаняването на бежанците от Украйна са приготвени. В манастира вече е доставен близо тон брашно, както и други провизии, които са от първа необходимост. Много хора са изявили желание да помогнат с дрехи и с препарати – неща, които едно домакинство се нуждае. Има необходимост най-вече от хранителни продукти.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук