РБ „Христо Ботев” – Враца с редица интригуващи събития за деца – „Лято в библиотеката” 2022

РБ „Христо Ботев” – Враца с редица интригуващи събития за деца – „Лято в библиотеката” 2022

„Лято в библиотеката” за пореден път ще предизвика децата и тийнейджърите на Враца да творят, четат, мечтаят и разгръщат въображението си до предела на възможностите им, а и отвъд. С вълнуваща среща ще открием сезона в любимата на най-малките ни приятели Лятна читалня, която стартира на 15-и юни в 10:00 ч. в парка зад паметника на Христо Ботев. Там ще ни очаква Филип Павлов – композитор, пианист, преподавател и поет. Със своята стихосбирка „Чудни чудеса” той ще ни разкрие тайните на живота през погледа на малчуганите.

Тази година в програмата на „Лято в библиотеката” отново сме подготвили по нещо за всяка възраст и интереси.

Ателието за подкасти „От тийнейджъри за теийнейджъри” е насочено към младежи от 14 до 19 години, които имат творчески стремежи в сферата на създаването на съдържание за социалните мрежи.

Библиотеката стартира подкаст преди два месеца и за лятната работа събира екип от младежи, които да осъществят две издания по теми, които ги вълнуват и смятат, че биха вълнували техните връстници. Подготовката за него е под менторското ръководство на Невяна Теодосиева и ще се провежда всеки четвъртък на месец юли в „Тийн Зоната. Необходимо е предварително записване на място в библиотеката или чрез попълване на този онлайн формуляр.

Към любителите на приключения деца от 8 до 11 години е следващото предложение в програмата библиотеката. Работилницата „Лято в бурканче” е насочена към развиване на емоционална интелигентност чрез преживяване. Участниците ще се учат да разпознават, осмислят и „затварят в бурканче” емоциите си през различните активности в работилницата. Заниманията ще се провеждат всеки понеделник, от 20-и юни до 25-и юли.

За по-малките от 5 до 8 години каним да вземат участие в ателието за начинаещи творци „Фабрика за истории”, което ще се провежда във вторник, в периода от 21-ви юни до 26-и юли. Децата ще се забавляват да творят смешни истории чрез игра и така неусетно ще влязат в ролята на разказвачи и бъдещи автори.

През лятото библиотеката стартира и сформиране на креативни работилници за сръчковци, в които могат да вземат участие малки и големи – от 5 до 19 години. Тук ще се чувстват на място всички, които обичат да правят от нищо нещо с ръцете си. За работилниците ще използваме материали за рециклиране, ще разучаваме интересни арт техники и най-вече ще използваме въображението си за да създаваме нови творчески модели. Ателиетата ще се провеждат всеки четвъртък от 16-и юни до края на лятото в Детски отдел на библиотеката и във филиала в ж. к. „Дъбника”.

В е отделен специални дни за четенето на детски приказки за деца до 7 години, които ще се проведат в Лятната читалня на открито. Те стартират на 15-и юни и ще продължат да се случват всяка сряда до края на лятото. Всички посетители ще могат да рисуват, оцветяват, изработват оригами и книгоразделители.

И тази година всички участници в летните инициативи ще получат пъстро илюстрована читателска карта „Лято в библиотеката”. В нея децата и младежите ще трупат нива и печати за всяко свое участие, а в края на лятото най-активните сред тях ще получат награди и право на участие в специален уъркшоп.

За записване: на място в библиотеката на ул. Петропавловска № 43, филиал в ж. к. „Дъбника”, на e-mail: libvratsa@libvratsa.org

Всички събития са безплатни.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини