Редица спортни състезания за деца се проведоха в Северозапада

Редица спортни състезания за деца се проведоха в Северозапада

С тържествено дефиле бе дадено началото на 15-ия общински спортен празник „Децата на Враца спортуват”. Инициативата се проведе на стадион „Христо Ботев”, като в нея взеха участие възпитаници на детските градини в община Враца.

В тазгодишното издание на спортния празник взеха участие 600 деца от 15 детски градини. Участниците се включиха в три състезателни игри, като след края на инициативата отборите получиха награди, осигурени от община Враца.

Шах

Мездра

Градското индивидуално първенство по стандартен шахмат за ученици се проведе в Мездра. В турнира взеха участие 19 ученици, които бяха разпределени в две предварителни групи и играха по система „всеки срещу всеки”. Победител в турнира стана Даниел Коловски, 3-окласник в ОУ „Христо Ботев”, на второ място се нареди Петя Иванова , 7-окласничка от ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, а на трето – Стилян Драгановски, 3-окласник от „Св. св. Кирил и Методий”. Всички участници в турнира получиха грамоти и предметни награди, а призьорите – медали и книги на шахматна тематика.

Лека атлетика

Отборът на ОУ „Христо Ботев” стана победител на ш 6-ото издание на лекоатлетическия турнир „Най-добрите” за ученици от I до IV клас, който се проведе в Деня на българския спорт 17-и май в Мездра.

В турнира взеха участие 24 подрастващи атлети от три градски училища – ОУ „Христо Ботев”, ОУ „Св. св. Кирил и Методий” и СУ „Иван Вазов”. Те бяха разпределени в две възрастови категории –  I-II и III-IV клас. Всеки училищен отбор беше съставен от по осем състезатеи – по едно момче и едно момиче и от четирите класа. Те се съревноваваха в три дисциплини: 1-вокласниците и 2-рокласниците – 40 м спринт, скок от място и 100 м, а 3-токласниците и 4-токласниците – 60 м спринт, скок дължина и 200 м.

Крайното класиране оглави отборът на ОУ „Христо Ботев”, следван от отбора на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” и отбора СУ „Иван Вазов”.

Всички отбори получиха купи, медали и грамоти.

Футбол

Борован

Учениците от ОУ „Отец Паисий” в Борован станаха победителите в турнира „Не на насилието и агресията”. Спортното мероприяте се проведе в три дни и беше част от майските културни и спортни празници на община Борован. На второ и трето място се наредиха отборите на „ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – село Малорад и ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – село Добролево.

Те бяха наградени със златни сребърни и бронзови медали, купи, грамоти, футболни топки и тениски.

Мездра

Възпитаниците на ДГ „Мир” станаха и победители в традиционния турнир по футбол между детските градини, организиран по случай Деня на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта – 17-и май.

След тях се наредиха отборите на ДГ „Роза”, ДГ „Слънчице” и ДГ „Детелина”. Всички отбори получиха медали, купи и грамоти.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини