Регионална библиотека „Христо Ботев” организира Нощ в библиотеката 2022

Регионална библиотека „Христо Ботев” организира Нощ в библиотеката 2022

За 6-а година регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца  се включва в Световната нощ на книгата. На 20-и април (сряда) в залите на библиотеката можете да участвате в креативни работилници, среща с автор, кино и много настроение…

Вълшебната нощ започва в 18:00 ч. и ще бъде открита с тематична изложба, в която най-верните почитатели на събитието ще могат да се открият и да си припомнят хубави моменти от миналите издания на инициативата ни.

След това ще продължим с две работилници, които ще се проведат в Детски отдел и в Тийн Зоната. Малчуганите до 10 години, които обичат да творят, каним в нашата Великденска работилница. Всеки малък творец ще може да изрази своята креативност върху яйце, което да превърне в шарено и писано. Тийнейджърите над 10 години, които са любители на манга и аниме героите, са добре дошли в работилница, в която чрез техниката на пиксел арт ще изрисуват свой книгоразделител с образа на предпочитан герой.

Също в 18:00 ч. започва и срещата с Мария Лалева, автор на нашумелия и изключително успешен роман „Пасиансът на архангелите”.

Вечерта ще завърши в киносалона със спечелилия любовта на публика и критика филм „Петя на моята Петя”. Историята е вдъхновена от ярката личност на Петя Дубарова, но филмът не е биографичен. Той вълнува с темите, които поставя – за смелостта да бъдеш различен и да отстояваш идеалите си, за волята да се пребориш с несправедливостите на системата и кога матрицата успява да ни превърне в „консервни кутии без етикети“.

Прожекцията е подарък за всички приятели на книгите и е с начален час 19:30 ч. Инициативата се провежда с любезното съдействие на кино „Метропол“.

Вход свободен.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини