Регионалната библиотека във Враца продължава да обслужва читатели

Регионалната библиотека във Враца продължава да обслужва читатели

Посещението в Регионална библиотеката „Христо Ботев“ – Враца ще продължава да може да се осъществява, но при спазване на всички обявени противоепидемични мерки, напомнят от ръководството.

Ето и малко полезна информация:

В „Заемна за дома“ ще се допускат по двама читатели, „Детски отдел” и филиал в ж.к. „Дъбника“ ще се допуска по един читател, а останалите ще трябва да изчакат реда си на разстояние не по-малко от 3 м.

В „Обща читалня” могат да влизат до 3-ма потребители. Отделът ще работи за справки и времето, което може да бъде прекарано в помещението е до 1 час.

Отделите „Краезнание” и „Изкуство” ще работят по заявки, предварително изпратени на имейл: libvratsa@libvratsa.org. Необходимата информация ще бъде предоставена на следващия работен ден в отдел „Заемна за дома”.

Справочно-библиографски и информационен отдел ще обслужва дистанционно чрез запитване на имейл: libvratsa@gmail.com, фейсбук страницата: fb/libvratsa/ и телефон: 092/626170.

„Опишете каква информация ще Ви бъде необходима и темата, за която се отнася. В кратки срокове ще върнем на Вашия имейл сканираната информация, с която библиотеката разполага. Важно е да оставите Вашето име и телефон за връзка, за да се свържем с Вас при необходимост”, поясняват от библиотеката.

Взетите мерки за безопасност на читателите са следните:

В сградата и залите на библиотеката не се допускат хора без маски.

В сградата на библиотеката не се допуска струпване на хора на опашки и в групи на разстояние по-малко от 3 м.

Всички върнати книги подлежат на карантина от 72 часа.

Съобразно въведените противоепидемични мерки, всички инициативи на библиотека, свързани с популяризиране на книгите и четенето, ще се провеждат онлайн. За предстоящи събития можете да следите сайта на библиотеката, както и профилите и в социалните мрежи Facebook, Instagram и Twitter.

Работното време:

Отдел „Заемна за дома“
От понеделник до петък
09:00-18:00 ч.
В събота
09:00-14:00 ч.

„Детски отдел“
От понеделник до петък
09:00-13:30 ч.
14:30-18:00 ч.

Отдел „Обща читалня“
От понеделник до петък
09:00-12:00 ч.
13:00-18:00 ч.

Филиал в ж.к. „Дъбника“
От понеделник до петък
08:00-12:00 ч.
13:00-17:00 ч.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини