Регионалната библиотека във Враца се включва в „Национална библиотечна седмица 2021”

Регионалната библиотека във Враца се включва в „Национална библиотечна седмица 2021”

Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца ще се включи в тазгодишната кампания „Национална библиотечна седмица”. Темата на настоящото издание е „Библиотеката ще ти помогне!” В следващите редове ще видите инициативите, с които библиотеката ще зарадва жителите и гостите на Враца тази седмица:

  • 11-и май, от 10:30 ч. – Отбелязване на професионалния празник на библиотекарите. Поднасяне на цветя пред паметника на Св. Св. Кирил и Методий.
  • 11-и май, от 11:00 ч. – Среща на тема: „Различните платформи за обучение и как те могат да бъдат използвани за обучение на обучители и обучение на потребители“, с лектор д-р Димитрина Папагалска. Място: Обща читалня и онлайн през платформата Zoom.
  • 12-и май, от 10:30 ч. и от 14:00 ч. – Дискусия за нови лидери на тема: „Възможно ли е ново начало?” Място: Регионална библиотека „Христо Ботев”.
  • 12-и май, от 15:30 ч. – Среща с детската авторка Радостина Николова. Място: Регионална библиотека „Христо Ботев”.
  • 12-и май, от 18:00 ч. – Нощ на литературата. Място: Регионална библиотека „Христо Ботев”.  Ще бъде проведено едно своеобразно на литературно шествие. В 18:00 ч. на открито ще се четат откъси от творбата за деца „Балада за един счупен нос” на норвежкия автор Арне Свинген. След това в 19:00 ч. в Кулата на Мешчиите заместник-кметът Александър Владимиров и актьорът Емил Пеняшки ще четат откъси от пиесата „Енигматични вариации” на известния френски драматург Ерик-Еманюел Шмит. От 20:00 ч. на терасите на Мадежки дом – Враца Горица Маджарска ще чете откъси от книгата „21 начина да умреш” на датския автор Сана Енгел. Нощта на литературата ще завърши с изпълнения на китариста Самуил Гелев.
  • 17-и май, от 14:30 ч. – Среща с детската авторка и илюстратор Мая Бочева. Място: Регионална библиотека „Христо Ботев”.
  • 17-21 май – Игра „Помогни на автора“ (по график). Място: филиал в ж .к. „Дъбника”.
  • 17-21 май – Игра „Моята любима буква“ (по график). Място: филиал в ж. к. „Дъбника”.

В периода от 11-22 май всеки посетител ще получи едногодишен абонамент за всички отдели и ресурси на библиотеката, а който е закъснял да върне книга на библиотеката може да го направи (приема се и вариант замяна с книга със същата тематика).

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.