Режисьор от Видин реализира инициатива за куклен театър онлайн

Режисьор от Видин реализира инициатива за куклен театър онлайн

Куклен театър в интернет? Тази идея би звучала екстравагантно преди година, но днес е реалност благодарение на инициативата на видинския режисьор Малин Маринов, предаде БНР. От началото на епидемията той планира и подготвя своята инициатива за излъчване на живо онлайн на различни представления, базирани на произведения на родни автори и на народни приказки.

Ето какво споделя той пред радиото:

„Представленията ще бъдат изграждани с помощта на кукли, актьорите ще играят на една импровизирана сцена, да я наречем естрадна. В този смисъл се доближаваме до домашния театър, тъй като театър може да стане вкъщи, в една стая, всичко може да бъде декор… Въпросът е кой дава живот на определен предмет или пък някаква ситуация. Замислени са и викторини, тук засягаме образователната част на проекта. Това е другата задача на проекта – индиректно да изгражда естетиката и ценностната система на подрастващите, това може би е най-значимото нещо в проекта…”

Актьорите, които ще се включат в реализацията на идеята са както професионалисти, така и любители. Инициативата се реализира с подкрепата на Министерството на културата и в партньорство с библиотеката и читалището в дунавския град.

Премиерното представление беше този четвъртък (21.01) със заглавието „Неуловимият бял дим”. То беше излъчено в социалните мрежи и платформата Zoom. Можете да следите програмата и на бъдещите представления в страницата на проекта.

Относно автора

Добри Иванов


Още новини