С кино и театър завърши Vida Art Fest

С кино и театър завърши Vida Art Fest

На лятната сцена в крепостта „Баба Вида” на в неделя вечера бе представен спектакълт „Женско царство” на Общинския драматичен татър „Владимир Трендафилов” с режисьор Дейвид Славчев. Многобройната публика бурно аплодира великолепната игра на актьорите, които „разказаха” на пръв поглед една история за сблъсъка между половете, но всъщност показаха как неограничената власт може да накара хората да се самозабравят.

Фестивалната програма продължи с кино под звездите. На големия екран, издигнат на метри от крепостта „Баба Вида” десетки почитатели на седмото изкуство гледаха сръбския кино хит „Южен вятър 2: Ускорение”  Така сред уникалната атмосфера на Крайдунавкия парк завърши втрото издание на Vida Art Fest.

Благодарение наразнообразната и интересна програма фестивалът даде възможност на жителите и гостите на видин да се насладят на множество изкуства. Децата се забавляваха с авторските марионетни представления на Тодор Борисов. Също така през двата фестивални дни бяа организирани и три работилници за правене на фокуси, за изработване на кукли и театрална. Край крепостта „Баба Вида” се проведе и пленер, в рамките на който ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий” ученици рисуваха емблематиччната историческа забележителност. Първата фестивална вечер (събота – 21-ви май) донесе много смях и забавления с шоуто с участието наИван Динев – Устата и докусника Юрий Захариев, последвано от кино под звездите и прожекция на българския филм „Завръщане 2”.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини