С музиката на Моцарт и Ботезини в съботната вечер в Симфониета – Враца

С музиката на Моцарт и Ботезини в съботната вечер в Симфониета – Враца
Снимка: Симфониета - Враца

С още изкуство в съботната вечер Симфониета – Враца продължава онлайн излъчванията на знакови концерти от юбилейния сезон 2019-2020 г.

„Тази събота (9-и май) от 18:00 ч. ще се насладим на великолепен концерт с именити музиканти, с чиито гостувания Симфониета-Враца зарадва своите почитатели в началото на юбилейния си сезон, в градската концертна зала”, съобщиха от културната институция.

Цигуларката Анне Нагл ще чуят почитателите в изпълнение на В. А. Моцарт – Концерт за цигулка и оркестър № 4 заедно със Симфониета – Враца под диригентската палка на Малкълм Юен от Дъблинската филхармония. Маестрото гостува неколкократно в последните години, винаги с удоволствие и с голям успех, отбелязаха от Симфониета – Враца. Анне Нагл е концертмайстор на прочутата Vienna Volksoper от 2011 г. Работила е с известни диригенти, музиканти и артисти от цял свят. Концертира с именити оркестри и е чест гост на редица престижни музикални фестивали. Концертмайстор е и на Vienna Opera Ball Orchestra, Ensemble Kontrapunkte и Vienna Mozart Orchestrа, разказаха от Симфониета – Враца.

„Гран дуо концертанте“ от Дж. Ботезини представят солистите Маргарита Калчева (контрабас) и Йован Богосавлевич (цигулка). Дирижира Марк Кадин – главен диригент на СО на БНР.

Продължава и играта на Симфониета – Враца, с която призовават почитателите си да се включат в съботното концертно преживяване, допълниха оттам.

 

По темата работи: Мария Тодорова

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.