С разнообразна програма се задава традиционният Белоградчишки панаир

С разнообразна програма се задава традиционният Белоградчишки панаир

Празникът на Белоградчик води началото си от 1906 г., когато за първи път на Петровден е проведен панар, а първовърховните светии Петър и Павел са избрани запокровители на града.

На 29-и юни тържественото честване ще започне със света литургия от 09:00 ч. в храм „Св. вмчк Георги Победоносец” и ще продължи на пл. „Възраждане” от 17:30 ч. В празничната програма участие ще вземат Духовият оркестър на Белоградчик, децата от ДГ „Иглика”, мажоретния състав, вокална група „Звънчета” и „Школа за народни танци” към детски комплекс – Белоградчик”, певческа група „Пей сърце” към пенсионерски клуб „Мадона”. В художествената галерия пък е подредена изложба на детски рисунки от националния конкурс „Белоградчик – скалната столица на България”.

От 29-и юни до 3-ти юли присъстващите на празника ще имат възможността да посетят изложението „Българско е! ”, в което участват творци и производители на сувенири от дърво и плат, билкови сапуни, струговано дърво, градинска и битова керамика, свещи, вино, мед, дървени играчки, бижутерия и други.

На 30-и юни от 17:30 ч. в салона на читалието гостува Общински драматичен театър – Видин с най-новата си премиера „Няма да платим! ” по Дарио Фо с вход свободен.

В съботната вечер на 2-ри юли от 17:00 ч. в заседателната зала на общинска администрация – Белоградчик ще се проведе Петровденска творческа среща между „Дружеството на писателите” – Видин и литературния клуб към НЧ „Развитие – 1893”.

За любителите на музиката и доброто настроение на 1-ви и 2-ри юли (петък и събота) от 20:00 ч. в месността Панаирището ще свирят и пеят Йордан Йочев – Гъмзата и Наташа Джорджевич.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини