Състезателите на спортен клуб „Ушу“ – Монтана спечелиха 21 медала на състезание в София

Състезателите на спортен клуб „Ушу“ – Монтана спечелиха 21 медала на състезание в София

Общо 4 златни, 12 сребърни и 5 бронзови медала спечели спортен клуб „Ушу“ – Монтана във Втората купа на България по Туйшоу („Бутащи ръце“). В тази практика от китайското бойно изкуство тай дзи се съревноваваха отбори от Пловдив, София и Монтана. Състезателите от Монтана участваха и в двете дисциплини – „Фиксирана стъпка“ и „Динамична стъпка“.

Два златни медала завоюва треньорът на клуба Асен Асенов. На най-високото стъпало на почетната стълбичка се изкачиха Калин Борисов и Николай Давидков, които спечелиха и по един сребърен медал. Със сребро се окичиха също Валерия Георгиева, Мартин Първанов, Даниел Цветков и Кристиян Димов. Два пъти на трето място се класираха Зорница Иванова и Борислав Тодоров.  Мириам Благоева спечели бронзов медал. Грамоти за най-малък участник иза най-висок боен дух получи 8-годишният Веселин Торньов.

Турнирът Втора купа на България по туйшоу се проведе на 14-и октомври (събота) в София. Той бе организиран от Българската федерация по ушу (китайски бойни изкуства) и спортен клуб „Черен Дракон“ – София. Зорница Иванова (11 г.) бе избрана от организаторите да положи клетва от името на всички участниципри откриването на събитието.

Това е третото състезание за тази година, в което участват възпитаници на Асен Асенов. В началото на декември им предстои републиканско първенство по Ушу и Кунг Фу в Пловдив.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук