Семинар „Информационна грамотност“ ще се проведе във Враца

Семинар „Информационна грамотност“ ще се проведе във Враца
Снимка: радио "Видин"

Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца организира семинар „Информационна грамотност“. Срещата ще се проведе на 6-и юни (вторник) от 13:00 до 17:00 ч. в отдел „Обща читалня“ и е предназначена за учители, библиотекари и работещи от неправителствени организации, които работят с ученици.

Семинарът ще премине под формата на работилница и включва въведение в темата информационна грамотност, практически методи за преподаване сред учениците, обсъждане и представяне на план за прилагане на преподаването на информационна грамотност на работното място на участниците, представяне на възможности за финансиране на български професионалисти да посетят САЩ чрез българската Комисия Фулбрайт.

Домакини на семинара ще бъдат Катрин Рупрехт, докторант в университета „Пол Валери“ в Монпелие, Франция. Притежава магистърска степен по училищно библиотекарство от университета „Азуса Пасифик“ в Калифорния. Лицензиран учител и училищен библиотекар в САЩ. Работила е в България по съвместна изследователска награда на „Фулбрайт“ България – Румъния. Преди това е преподавала в САЩ, Франция, Румъния, Азербайджан и Виетнам (онлайн). Силвия Павлова, директор на Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца и Василка Коловска, учител по английски език в СУ „Иван Вазов“ – Мездра.

Семинарът ще бъде проведен на английски и български език.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук