Северозападът през обектива на фотографа Йордан Недялков

Северозападът през обектива на фотографа Йордан Недялков

Срещнахме се с фотографа Йордан Недялков, който е родом от Враца и снима красотите на Северозапада, за да може всички да им се радваме. Всеки, който е родом или е стъпвал в тоя край знае, че това е едно от най-красивите места в нашата родина. Този колоритен регион е събрал прекрасни пейзажи, които радват окото на всеки пътник, а ние завиждаме на тези, които имат щастието да се радват на красотите му.

Той споделя, че снима от около три години и въпреки, че е известен най-вече с красивите си пейзажи не са те неговата слабост, а портретната и продуктовата фотография. Обича региона и се чувства свързан с него: „Обичам Северозапада, тук съм израснал. Врачански Балкан, Вратцата и Згориград са едни от любимите ми локации. Точно това са и дестинациите, на които бих завел някой ако трябва да му покажа Северозапада.”

Гледаме кадрите и го питаме коя е перфектната снимка и неговата любима: „Не мисля, че има перфектна снимка, защото това ще означава, че не може да бъде подобрена…”

Йордан обича да говори чрез своето изкуство и вярва, че многото думи са излишни. В този материал ние споделяме философията му и ще ви оставим да се любувате на неговите кадри.

Относно автора

Венелин Добрев

Венелин е родом от Стара Загора. Вярва в чудеса (все още) и обича да разказва истории, които вдъхновяват читателите. Магистър по бизнес икономика с опит в предприемачеството и бизнес развитието. Венелин е един от създателите на uspelite.bg - най-голямата медия за добри новини в България и въпреки че вече не е част от проекта, продължава да се стреми да вдъхновява хората да следват мечтите си. Работил е и по други проекти със социална насоченост като „От баба“ и няколко години е бил част от екипа на Агенция за регионално икономическо развитие - Стара Загора като експерт по международни програми и проекти.

Прочетете и другите материали на автора тук