Северозападът през обектива на фотографа Йордан Недялков

Северозападът през обектива на фотографа Йордан Недялков

Срещнахме се с фотографа Йордан Недялков, който е родом от Враца и снима красотите на Северозапада, за да може всички да им се радваме. Всеки, който е родом или е стъпвал в тоя край знае, че това е едно от най-красивите места в нашата родина. Този колоритен регион е събрал прекрасни пейзажи, които радват окото на всеки пътник, а ние завиждаме на тези, които имат щастието да се радват на красотите му.

Той споделя, че снима от около три години и въпреки, че е известен най-вече с красивите си пейзажи не са те неговата слабост, а портретната и продуктовата фотография. Обича региона и се чувства свързан с него: „Обичам Северозапада, тук съм израснал. Врачански Балкан, Вратцата и Згориград са едни от любимите ми локации. Точно това са и дестинациите, на които бих завел някой ако трябва да му покажа Северозапада.”

Гледаме кадрите и го питаме коя е перфектната снимка и неговата любима: „Не мисля, че има перфектна снимка, защото това ще означава, че не може да бъде подобрена…”

Йордан обича да говори чрез своето изкуство и вярва, че многото думи са излишни. В този материал ние споделяме философията му и ще ви оставим да се любувате на неговите кадри.

Относно автора

Добри Иванов