Северозападът се готви да зарадва малчуганите за Деня на детето

Северозападът се готви да зарадва малчуганите за Деня на детето

Предстои най-слънчевият и весел празник – Международният ден на детето! Какви забавления са подготвили градовете в Северозапада за своите най-малки жители на 1-ви юни? Разгледайте програмата на Монтана, Чипровци, Видин, Белоградчик, Враца и Козлодуй в следващите редове. Едно е сигурно: където и да се намира в региона, нито едно дете няма да скучае!

 

 

От 10:30 до 16:30 ч. на площад „Жеравица“ (при неблагоприятни метеорологични условия в Драматичен театър „Драгомир Асенов“) Община Монтана и National Geographic Kids организират „Забавна Академия“! Подготвен е вълнуващ ден, изпълнен с образователни и интересни активности, които ще вдъхновят и забавляват децата.

Мажоретките от Спортен клуб по чирлидинг „Ритмо Арт Денс“ ще открият събитието и ще заредят участниците с празнично настроение. Ще има много награди, изненади и вълнуващи моменти!

Децата ще разгърнат своята креативност в занимателните творчески работилници. Откривайки потребността на рециклираните материали ще създадат нещо ново и полезно, което да отнесат със себе си вкъщи. Подрастващите ще оцветяват малки глинени саксийки, които ще отнесат у дома, за да засадят подарените им четирилистни детелинки – символ на мисията на National Geographic за опазване на планетата.

Всяко дете ще може да се потопи в света на знанията, играейки географски игри. В играта „Невероятно, но факт“ ще се свързват малко популярни факти с конкретни животински видове. Най-смелите деца ще опитат да решат пъзел от географски факти на голям винил, изобразяващ планетата и нейните обитатели. И като финал, на географската шатра всяко дете ще може да поиграе и на магнитно табло, опитвайки се да направи разлика между изчезналите и застрашените животни на планетата.

Любителите на математическите игри и логическите задачи ще открият много изненади и предизвикателства. От Logiscool Bulgaria са ни подготвили страхотна програма, включваща Minecraft и Roblox програмиране, както и състезание с роботи, а за феновете на химичните експерименти е подготвено истинско шоу със зрелищни демонстрации, сред които експерименти с течен азот, слонска паста за зъби и дух от колба.

 

От 11 ч. в парковото пространство пред Исторически музей – Чипровци ще се състои едно вълнуващо и незабравимо събитие, представено от Българското общество по индианистика „Орловия Кръг“! Те са първото българско сдружение, което сериозно и последователно се занимава с историята и културата на североамериканските индианци, като не само изучава детайлно техния живот, обичаи, ритуали, но и приема индианския мироглед за живот в хармония със света и с вътрешната човешка същност.

Водещите ще разкрият на децата един нов и вълнуващ свят като им представят автентичните индиански костюми, песни и танци и ги запознаят с езика на знаците. Малчуганите ще видят какво представляват индианските палатки (типита), ще чуят изпълнение на флейта, а за финал публиката ще вземе участие в танц, в който ще почувства техния дух.

Каним ви да се присъедините с децата си и заедно да научите повече за тази необикновена раса, на която съдбата е отредила тежки изпитания, но и ролята на едни от Учителите на човечеството.

Да играем заедно: на летен младежки фестивал ще лудуват децата на Видин

Видин ще зарадва децата със събитията на младежкия „Summer Vibes Festival“, който ще се проведе на 1 и 2 юни край емблематичната крепост „Баба Вида“. Мисията на фестивала е да извади малчуганите и подрастващите от дигиталния свят и да им предложи вълнуващи и реални забавления на открито, като достъпът до всички събития е безплатен. А ето я и програмата:

 

По повод Деня на детето в Общински драматичен театър „Владимир Трендафилов“, град Видин от 15:30 ч. ще се играе спектакълът за деца и ученици „Дороти и вълшебният свят на Оз“. Всички желаещи да станат част от приключенията и перипетиите на Дороти и другите герои, могат да се включат, входът е свободен.

Интеракт клуб – Видин организира събитие, което е една малка помощ за един голям световен проблем – изхвърлянето на пластмаса. От 10 ч. в парка пред Библиопощата в градската градина децата, които донесат непотребни или счупени пластмасови играчки, ще получат детска книжка, а събраната пластмаса ще бъде рециклирана.

 


В 10 ч. в читалище „Развитие“ в Белоградчик гостува Драматично-куклен театър – Враца, който ще представи на малчуганите една вечна вълшебна история от далечни земи – „Аладин“.

От 11 ч. на площад „Възраждане“ започва концерт-спектакълът „Слънчеви песнички“, създаден за детска аудитория от 4 до 12 г. За него са подготвени специален сценарий и драматургия, където Петя Буюклиева е в ролята на Феята на слънчевите песнички, а актьорът Боян Стоянов – в ролята на приказния вълшебник господин Абра Кадабра. Община Белоградчик кани всички малки и пораснали деца и техните родители да се насладят на празничния спектакъл.

Относно автора

Призни

Призни е медията, която разказва неразказаните истории на Северозапада. :)

Прочетете и другите материали на автора тук