Шампиони по шахмат проведоха урок за деца в Монтана

Шампиони по шахмат проведоха урок за деца в Монтана

Близо 120 ученици от I до IV клас участваха в открит урок по шахмат в Монтана. Събитието се проведе в централната градска градина и е част от националното шахматно турне „Асеневци”. Многократният шампион на България и професионален треньор Даян Нинов разказа на децата легендата за възникването на играта и ги запозна с правилата на шахмата. Той си партнираше с Доника Шивачева – също многократна шампионка на България и вицеевропейска шампионка за момичета от 8 и 10 години.

Момичетата и момчетата се включиха в отборни игри, а за победителите бяха осигурени награди – шахматни комплекти, раници, литература, тениски, сувенири и други. За всички деца са осигурени ваучери за еномесечен онлайн  курс по шахмат под ръководството на професионални треньори.

Националното шахматно турне „Асеневци” ще премине през 30 града из цяла България. То се организира от шахматен клуб „Асеневци” – Велико Търново. Каузата на проекта е да популяризира шахмата и да предостави възможност на децата да тренират безплатно.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини