Симеон Пенев от Бяла Слатина стана европейски шампион по сумо

Симеон Пенев от Бяла Слатина стана европейски шампион по сумо

Винаги се радваме на спортни успехи на младежите от Северозапада. В случая повод за радост ни даде Симеон Пенев от Бяла Слатина, който спечели злато на Европейското първенство по сумо до 16 години в Полша. Това е общо 40-ти медал за него като състезател.

Симеон е състезател на СК „Чавдар” – Бяла Слатина и е един от четиримата възпитаници на клуба, които се включиха в националния отбор на България по сумо.

От местната власт съобщиха, че на среща с кмета на общината инж. Иво Цветков, Симеон и неговият личен треньор – майсторът на спорта, Маргарита Тумпалова, са разговаряли за нелекия път към победата, за оспорваната надпревара по време на състезанието, за амбицията и волята за победа и надеждата за отлично представяне. Инж. Цветков поздрави нашия шампион, като му пожела много здраве и да е все така успешен и нахъсан, и му връчи символични подаръци. Очаква се по време на следващата  редовна сесия на ОбС да бъде гласувано решение за отпускане на парична награда за Симеон за неговото изключително постижение.

Г-жа Тумпалова благодари сърдечно на община Бяла Слатина,  чието съдействие беше от решаващо значение за участието на нашите спортисти в това престижно състезание и за спечелената  от нашето талантливо момче челна позиция.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини