Симфониета – Видин открива сезона с „Царицата на чардаша”, „Веселата вдовица” и още много

Симфониета – Видин открива сезона с „Царицата на чардаша”, „Веселата вдовица” и още много

На 14-ти януари, четвъртък, от 18:00 ч. ще се проведе първият концерт на Симфониета – Видин за тази година в зала „Филхармония”. Специален гост от Сърбия е сопранът Александра Петрович, а диригент е Свилен Симеонов.

В програмата на концерта са включени: Цирер – Полонез на ветрилото, Калман – „Царицата на чардаша”, Лехар – „Страната на усмивките”, „Веселата вдовица”, Бал на сирените „Джудита”, ария на Джудита, Пучини – „Манон Леско”, интермецо „Дажни Скики”, ария на Лаурета.

Александра Петрович е завършила своето основно и средно  музикално образование в Ниш, в класа на Гордана Милошевич – специалност солово пеене. През 2003 г. е приета в Академията по изкуство в Нови Сад в класа на проф. Милица Стоянович. Като студент с отлични оценки е била стипендиантка на гр. Нови Сад от фонда „Мелания Бугаринович”. Като абсолвент е работила като преподавател по солово пеене в Музикалното училище „Йосиф Маринкович” – град Зренянин.

В продължение на две години е участвала в оперното студио на Борислав Попович в Народния театър в Белград. От две години е хонорован участник на операта в Народния театър в Белград.

Александра гостува във Видин за първи път, макар че е работила с видинския симфоничен оркестър и преди в Ниш. Тя записа специално обръщение към местната публика, което публикува във facebook с призив всички да подкрепят културния институт в първата му изява за новата 2021 г..

Билети могат да се закупят предварително в Мол Видин или Симфониета –  Видин – ул. „Градинска” №1 или на място преди концерта.

От Симфониетата напомнят, че всички мерки за безопасност на Министерство по здравеопазването ще бъдат спазени, а концертът се провежда при капацитет от 30%.

Снимки: Зорница Василева и
архив на Александра Петрович.
Относно автора

Белла Антова

Дете на Северозапада, което след една декада отсъствие от него, пак е на родна земя. Търся местни впечатляващи истории или просто преразказвам ежедневието. Защото е вълнуващо, колоритно и специфично.