Симфониета – Видин поставя началото на цикъл концерти „Подиум на младия диригент”

Симфониета – Видин поставя началото на цикъл концерти „Подиум на младия диригент”

На 21-ви януари, четвъртък, от 18:00 ч. Симфониета – Видин възобновява поредицата концерти „Подиум на младия диригент” в зала „Филхармония”. Гост и солист е виолонистът Велян Ванков, който за първи път ще дирижира пред видинска публика.

Велян Ванков е роден в София през 1989 г. Завършва НМУ „Любомир Пипков” и НМА „проф. Панчо Владигеров” със специалност виола при проф. Стефан Жилков. Част е от основния състав на „Симфониета – София” и е познат най-вече с инструменталните си изяви като виолонист в програмите на оркестъра. В началото на миналата година, отново през януари, дирижира първия за годината концерт на Общински културен институт „Надежда” от цикъла „Млади диригенти, солисти и композитори”.  През 2020 г. се включва и в младежкия фестивал The Bridge, който ежегодно се провежда във Видин, с онлайн концерта „Между класиката и джаза”.

Този четвъртък в програмата видинчани и гости на града ще могат да чуят Моцарт – „Сватбата на Фигаро”, „Отвличане от сарая”, Турски марш, „Крадливата сврака” от Росини, „Севилският бръснар”, както и концерт за виола част I oт Хофмайстер.

Очаквайте още млади таланти на сцената на Симфониета – Видин като гости на цикъла концерти „Подиум на младия диригент”.

Билети могат да се закупят предварително в Мол Видин или Симфониета Видин – ул. „Градинска” №4 или на място преди концерта.

Концертът се провежда при капацитет от 30% и строго спазване на противоепидемичните мерки.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини