Симфониета – Видин с предстоящи концерти във Враца, Видин и София

Симфониета – Видин с предстоящи концерти във Враца, Видин и София

В условията на пандемия оркестрантите на видинската симфониета подготвят  два концерта, с които да зарадват почитателите на изкуството. Първият е на 18-и ноември във Видин, а вторият – на 19-и ноември в София в национален музей „Земята и хората.“

Двата концерта ще представят една и съща програма и ще зарадват слушателите със съчетание на класически произведения и поп музика. В двата концерта специално участие ще вземе  Петя Буюклиева.Тя ще изпълни свои песни и също така ще бъде солист на едно от класическите произведения „Любовни мечти” на Франц Лист, което е написано в оригинал за пиано, но в последствие оркестрирано за симфоничен оркестър и глас.

В началото на декември симфониетата планира концерт във Враца, като солисти ще бъдат Орлин Горанов и Еделина Кънева. На 16-и декември любителите на оперното изкуство могат да се насладят на операта „Риголето”, която ще бъде съвместно изпълнение на Симфониета – Видин с различни солисти от оперни театри у нас.

Симфониетата планира и Коледен концерт, чиято програма ще  оповести своевременно на своите почитатели.

Концертите ще бъдат съобразени с всички необходими изисквания, както за оркестрантите, така и за посетителите и при спазване на съществуващите противоепидемични мерки.

Билети за концертите могат да бъдат закупени предварително в административната сграда на Симфониетата, както и на първи етаж в Мол Видин.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини