Симфониета – Видин с видео уроци за начинаещи и музикални работилници

Симфониета – Видин с видео уроци за начинаещи и музикални работилници

Успешно приключи първият етап от реализирането на проект „Виртуална музикална школа” на Симфониета – Видин. В рамките на този етап бяха заснети и монтирани 20 видеоклипа по пет урока за пиано, цигулка, ударни инструменти и виолончело. Видеоуроците бяха заснето и Николай Наумов, а преподаватели на отделните инструменти са както следва: Албена Лисова, Александрина Миленова, Русалина Николова и Дани Стойнов.

Целта на видеоуроците е привличане на детската и младежката аудитория, като едновременно с това да се създаде механизъм, чрез който децата и младежите от отдалечените и малки населени места да имат достъп до музикална култура и образование. Те са адаптирани и разбираеми както за деца от 7 г., така и за по-големи младежи, които имат желанието да се докоснат до света на музиката.

В рамките на проекта е създадена секция „Музикална школа” към интернет сахйта на Симфониета – Видин. Създаден е и канал в YouTube, където могат да бъдат видяни видеоуроците, както и профил в Instagram.

Наред с популяризирането на музикалната виртуална школа в интернет предстои да бъдат организирани и пет образователни музикални работилници. Те ще се проведат във Видин, Белоградчик, Брегово, Кула и село Ново село. В рамките на тези работилници пред местната публика ще бъде представен образователния спектакъл „Петя и вълка” от Сергей Прокофиев, както и новосъздадената школа и възможностите, които тя предоставя.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.