Симфониета – Враца с концерт „Бетовен и Моцарт”

Симфониета – Враца с концерт „Бетовен и Моцарт”

Симфониета – Враца ще зарадва ценителите на класиката с концерт „Бетовен и Моцарт” на 25-и ноември в градската концертна зала.

Солистка в концерта е пианистката Анна Павлова-Лейерер, която пристига от Виена специално за участието в концерта, който ще се проведе под диригентската палка на маестро Иван Илиев този четвъртък от 19:00 ч.

В концертната зала ще могат да бъдат чути две блестящи произведения: Концерт за пиано №3 на Лудвиг Ван Бетовен и  Симфония №41 „Юпитер” на Волфганг Амадеус Моцарт.

Билетите за концерта на са в продажба на касата в Билетен център „Гъбката” до хотел „Хемус” (тел. 0896718303 и 0899827060).

Концертите на Симфониета – Враца се провеждат при спазване на актуалните разпоредби за вход в залата, с валиден тест или Зелен сертификат за всички зрители, музиканти, технически и салонен персонал.

Анна Павлова-Лейерер е родена през 1989 г. в град Пенза, Русия. Получава първите си уроци по пиано на 4-годишна възраст. През 2004 г. завършва музикалното училище в класа на Г. А. Гросман. Анна Павлова продължава обучението си в Държавната консерватория в град Саратов при проф. Шугом, която завършва с отличие през 2013 г. Известно време остава като преподавател по пиано в консерваторията, но по-късно се премества в Австрия. Завършва частния университет „Антон Брукнер” през 2016 г. в класа на проф. Олег Маршев. Като солист и като част от различни камерни ансамбли Анна Павлова се изявява успешно в Армения, Австрия, Чехия, Германия, Полша, Португалия, Русия, Украйна и в САЩ, където дебютира със солов рецитал в Карнеги хол, Ню Йорк през 2015 г.

Носител е на редица награди и звания от престижни конкурси по света. Първата печели едва на 8-годишна възраст в Международен конкурс за млади пианисти в Геленджик (Русия) през 1998 г. Сред последните и отличия са:

Първа награда в раздел „Съвременни композитори” от 21st International Piano Competition “Maria Giubilei” (Sansepolcro, Italy, 2021), Втора награда в VII International Piano Competition ClaMo (Murcia, Spain, 2021), Първа награда и награда на публиката от 2nd International Music Competition Paris (France, 2019), Първа награда от KYIV International Piano Competition 2019 и много други.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини