Симфониета – Враца спечели награда „Музикално събитие на месец септември”

Симфониета – Враца спечели награда „Музикално събитие на месец септември”

След изключително оспорвана надпревера Симфониета – Враца печели приза. Номинирани в категория  класика са и концерти на Симфоничния оркестър на БНР и оркестъра на „Класик ФМ“.

Почитателите избират с гласуване музикалното събитие на месец септември 2020 в класацията на предаването за класическа музика и джаз по БНТ1 „Вечната музика”. Отличеното от зрителите музикално събитие на септември „Вечната музика” в раздел класика е концертът на Симфониета – Враца с премиери на български произведения, който се проведе на 22-ри септември в „Зала България”.

Солисти: Надежда Цанова (пиано), Петър Македонски (тромпет) и Христо Захариев (фагот), диригент Христо Павлов.

В програмата: Румен Бояджиев-син, Венцислав Мицов, Константин Илиевски, Стоян Бабеков, Христо Павлов, Николай Димитров.

Наградата за Музикално събитие на месец септември в категория класика е плакет на предаването „Вечната музика”. Това дава възможност и на Симфониета – Враца да участва в годишната класация за приза „Музикално събитие на годината „Вечната музика”.

Директорът на Симфониета-Враца, маестро Христо Павлов, прие плакета лично от екипа на предаването в студиото на „Вечната музика” по БНТ.

През лятото, оркестърът спечели и още един приз – Музикално събитие на месец юли в категория джаз за проекта с Васил Петров “Symphony Way”.

Активната концертна дейност на Симфониета – Враца в настоящата необичайна творческа година, привлече много нови почитатели на оркестъра не само във Враца, но и в цялата страна, в десетки незабравими срещи с публиката.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.