Собственик на магазин във Видин помага на затруднени съграждани

Собственик на магазин във Видин помага на затруднени съграждани

Гражданите на Видин отново са за пример! Истина е, че добрите хора се познават в трудните времена и именно това ни показва Радосвет Гетов, собственик на малък квартален магазин в дунавския град. БНР – Видин предаде, че той е заделил щайга с плодове и зеленчуци, от която хора в затруднено положение да си вземат безплатно и съответно – ако някой има възможност да остави продукти за хората в нужда.

Ето какво споделя той пред местния клон на БНР:

„Тъй като знам какво е положението в цялата страна с тази криза, породена от коронавируса, много хора са без работа, много хора се водят на работа, но нямат доходи, и отделно в нашия град  хората са с много ниски доходи или никакви и реших, че нищо не ми коства това да го направя. В крайна сметка отделил съм половин квадратен метър от площта на обекта и слагам продукти… Забелязал съм, че има много хора, които минават и гледат. Гледат най-често възрастни хора, свеждат глава и продължават… Реших, че хората нямат възможност, защо пък да не си вземат по нещо… Идеята ми беше не само аз да го пълня, но да подтикна другите хора да вършат нещо добро, който пожелае може да купи два банана или пакет брашно и да го сложи…”

Местните хора споделят своето възхищение от идеята и се радват, че има добри хора в града. Истината е, че ако не си помагаме в трудните времена, то всички ще бъдем потърпевши накрая.

Относно автора

Добри Иванов