Спектакълът „Царете на магията” зарадва видинчани

Спектакълът „Царете на магията” зарадва видинчани

Прекрасни мигове изживяха зрителите в залата на общински драматичен театър „Владимир Трандафилов” вчера вечерта. Артистите от най-голямата магична организация у нас – Quick Hands Project, завладяха публиката, сред която имаше и много деца, със своя проект „Царете на магията”. Спектакълът, който обединява различни жанрове на илюзионното изкуство, се реализира с подкрепата на национален фонд „Култура” и на община Видин.

В ролята на водач в света на магията влезе Мистър Джим. Той показа талант не само като забавен и чаровен водещ, но и като изключителен илюзионист, чиито умения да се освобождава и от най-здравите въжета са сравними с тези на легендарния Хари Худини, както скромно самият Мистър Джим отбеляза.

Интересни фокуси демонстрира и илюзионистът Дани Белев, който пред удивените учи на видинчани успя да превърне хартиено цвете в жива роза. За изпълнението на част от магичните номера той беше подпомаган от своята асистентка – чаровната Алекс, която прояви изключителна смелост, оставяйки се да бъде прободена с мечове.

Градусът на емоциите в залата рязко се покачваше всеки път, когато на сцената стъпеше Мат Мърдок. И съвсем обяснимо, защото илюзионистът, който впечатли със своята ефектна визия, практикува екстремна магия. А изпълненията му включваха поглъщане на ножчета за бръснене, номера с огън и други забързващи пулса и спиращи дъха на зрителите фокуси.

Също така присъстващите имаха възможност да разгледат подредената във фоайето на театъра изложба с картини, нарисувани от талантливите възпитаници на видинското училище по изкуствата „Св. св. Кирил и Методий”.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини