Сребърни и бронзови медали за видински спортисти от Световното първенство по самбо

Сребърни и бронзови медали за видински спортисти от Световното първенство по самбо
Източник: International Sambo Federation (FIAS)

Видинският клуб по самбо и джудо „Бъдин” отбеляза поред успех на Световното първенство по самбо в Нови Сад, Сърбия, което се проведе между 5-и и 8-и ноември.

„Еуфорията от състезанието не е същата без публика, всички се съобразяваме със ситуацията около пандемията. Важно е да споделя, че организацията в Нови Сад беше перфектна! Всички противоепидемични мерки бяха спазени. Имаше строги изисквания да не се посещават молове, магазини и кафенета. В противен случай състезателите можеха да бъдат дисквалифицирани”, разказва треньорът на СК „Бъдин” Габриела Кирилова.

Със сребърен медал бе отличена Надежда Любенова в категория до 75 кг, а Гергана Ангелова е бронзова медалистка при 56-килограмовите.

Ива Иванова, която е европейска вицешампионка от Рига 2019, също спечели бронзов медал. Тя се бори в категория до 52 кг, където отново затвърди отличното представяне на видинската школа и СК „Бъдин”. Треньорът на клуба сподели за Prizni.bg, че на Ива и се е наложило да свали 6 кг за първенството, но след упорита работа се е справила.

„Доволна съм от представянето, но знам, че имаме огромен потенциал и можем много по-добре. Ще продължавам да съм взискателна към състезателите на нашия клуб, за да се радваме в бъдеще на още повече успехи”, категорична е треньорката Габриела Кирилова.

Относно автора

Белла Антова

Дете на Северозапада, което след една декада отсъствие от него, пак е на родна земя. Търся местни впечатляващи истории или просто преразказвам ежедневието. Защото е вълнуващо, колоритно и специфично.


Още новини