Стартира инициативата „Да изчистим община Козлодуй заедно”

Стартира инициативата „Да изчистим община Козлодуй заедно”

На 20-и май 2022 г. (петък) желаещи да се включат в инициативата „Да изчистим община Козлодуй заедно”, която се осъществява всяка пролет и есен.

Всички граждани на общината, които искат да се включат в инициативата, могат да получат безплатни чували и ръкавици за събиране на отпадъци на 19-и май (в периода от 08:00 ч. до 17:00 ч.) и на 20-и май (в периода от 08:00 ч. до 12:00 ч.) от дежурните, в сградата на Общината. Населените места, Хърлец, Гложене, Бутан и Крива бара, също ще се включат в почистването. Чували и ръкавици могат да се получат в кметствата, на 19-и и 20-и май, в периода от 08:00 ч. до 17:00 ч.

Зоните, нуждаещи се от почистване, са: паркове, детски площадки, прилежащи около домовете територии, междублокови пространства и др. При вземане на материали, доброволците трябва да предоставят информация за мястото, което ще почистват, за да може Общинско предприятие „Комунална дейност” да се погрижи за извозването на отпадъците. Чувалите с отпадъци е необходимо да бъдат оставяни до контейнерите за битови отпадъци, а ако има събрани разделно опаковки от пластмаса, хартия и стъкло, могат да бъдат изхвърлени в контейнерите за разделно събиране на отпадъци.

Мястото за предаване на обемни отпадъци (стари мебели, дивани, фотьойли), както и излязло от употреба електрическо оборудване (телевизори, хладилници и др.), е площадката за разделно събиране на отпадъци на адрес: гр. Козлодуй, ул. „Хаджи Димитър” № 62. Транспортирането на тези отпадъци е отговорност и задължение на гражданите.

Повече подробности можете да разберете от еколозите на община Козлодуй – Десислав Димитров, Иван Йотев и Деница Петрова на телефон: 0973/ 85 841.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини