Свежи фестивали се задават във Видин през идните месеци

Свежи фестивали се задават във Видин през идните месеци

Няколко прекрасни фестивала се задават във Видин това лято. В следващите редове ще видите кои са те:

Vida Art Festival ще се проведе на 20-и и 21-ви май. Той ще предложи на публиката два спектакъла за деца на открито в района на Крайдунавски парк, представление за възрастни, работилница за изобразително изкуство и стендъп комеди шоу.

Summer Vibes Festival ще се проведе на 10-и и 11-и юни. Фестивалът предвижда два вечерни концерта с участието на местни изпълнители и танцови формации и четирима популярни артисти и или групи от българската поп, рок, електронна, хип хоп и ар ен би музика.

Събитието за Международния ден на река Дунав ще се проведе на 29-и юни в йорано на крепостта „Баба Вида“, а в програмата се предвижда балонена фиеста с два топловъздушни балона и спектакъл с излъчване на 3д видеоклип, светлинно шоу и пиротехника.

Фолклорният фестивал „Синият Дунав“ ще се проведе от 1-ви до 3-ти септември. В него участие ще вземат 18 самодейни и професионални състави и ансамбли от страните по поречието на река Дунав. В рамките на фестивала се предвиждат работилници, открити уроци, викторини, тематични състезания, дейности за представяне на европейското културно наследство, представяне на занаятчии и производители на предмети, свързани с народните бит и творчество.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук