Танцова формация от Мездра спечели три награди на международен танцов фестивал

Танцова формация от Мездра спечели три награди на международен танцов фестивал

Танцова формация “Keep it Real” от Мездра спечели три награди на XV Международен танцов фестивал „Танцуваща река”, който се проведе в Русе. Момичетата от състава се завърнаха от участието си с две групови и едно индивидуално отличие в направлението „Улични танци/Хип-хоп”.

В таззгодишното издание на фестивала взеха участие455 деца, младежи и девойки на възраст между 6 и 30 години, представители на 20 танцови състава от България и два от Румъния. Те се съревноваваха в четири възрастови групи: подготвителна, първа, втора и трета в четири направления – „Съвременни танци/Джаз балет/Контемпорари”, „Улични танци/Хип-хоп”, Тематичен танц/ MTV шоу/ Танцово шоу” и „Класическибалет/ Характерен танц”.

В оспорвана надпревара танцова формация “Keep it Real” спечели две първи награди в направлението „Улични танци/Хип-хоп” във втора възрастова група (12-15 г.) за танца “No Limit” и в трета възрастова група (над 16 г.) за танца “Girls Power”. В същото направление Ванеса Вачева от “Keep it Real” се клаира на второ място индивидуално във втора възрастова група.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини