Танцово кино на път из България с прожекция в Белоградчик

Танцово кино на път из България с прожекция в Белоградчик

Както повечето хора знаят, град Белоградчик е известен със своята богата гама на културни събития и идната седмица не прави изключение. На 19-и юли в читалище „Развитие” в Белоградчик, екипът на фондация „Човек с Шапка” ще проведе безплатна прожекция на танцови филми в партньорство с община Белоградчик.

Жителите на град Белоградчик са поканени да видят три нови български танцови филма:

  • „Поглед от ръба” на режисьорите Коста Каракашян и Стефани Ханджийска
  • “Chisel” на режисьорът Силвия Чернева
  • “Inner Bloom” на режисьорите Стефани Ханджийска и Коста Каракашян

„Поглед от ръба” e танцов филм за шестима души разпръснати из палитра от 12 културно – природни локации в България. Чрез езика на съвременния танц, танцьорите се борят да открият своето място, принадлежност и общност на фона на спиращата дъха красота на България.

“Chisel” е кратък поетично-документален филм, който разглежда темата за ученето, търпението и постоянството в процеса на израстване и оформяне на характер в сложната юношеска възраст. Филмът е заснет в Каменоделното училище в село Кунино и каменната кариера в близост до него.

“Inner Bloom” е филм за женствеността и нейните етапи, от детство до зрялост и майчинство. Филмът е вдъхновен от божествената женственост, и е по идея и хореография на Стефани Ханджийска, и режисура от Коста Каракашян.

Събитието ще се проведе в град Белоградчик, читалище „Развитие” на 19-и юли 2021 г. от 18:00 ч., като входът ще е безплатен за всички присъстващи.

Прожекцията ще бъде водена от режисьора Силвия Чернева и Стефани Ханджийска, в колаборация с оператора Никола Гюлмезов. След прожекцията, зрителите от град Белоградчик ще имат възможност за кратка неформална дискусия с авторите на филмите.

Прожекцията е част от едногодишен проект „Фокус кино танц”, осъществен с подкрепата на национален фонд „Култура”.

Относно автора

Венелин Добрев

Венелин е родом от Стара Загора. Вярва в чудеса (все още) и обича да разказва истории, които вдъхновяват читателите. Магистър по бизнес икономика с опит в предприемачеството и бизнес развитието. Венелин е един от създателите на uspelite.bg - най-голямата медия за добри новини в България и въпреки че вече не е част от проекта, продължава да се стреми да вдъхновява хората да следват мечтите си. Работил е и по други проекти със социална насоченост като „От баба“ и няколко години е бил част от екипа на Агенция за регионално икономическо развитие - Стара Загора като експерт по международни програми и проекти.

Прочетете и другите материали на автора тук