Тази неделя започва фестивал „Фолклорната магия на Мездра”

Тази неделя започва фестивал „Фолклорната магия на Мездра”

Летните дни носят множество интересни събития и фестивали и Северозападът не прави изключение! С радост можем да кажем, че Мездра за първи път ще стане домакин на международен фолклорен фестивал „Фолклорната магия на Мездра”. Добрата новина беше съобщена от директора на фестивала Мирослав Аспарухов, който също така е художествен ръководител на танцовия състав, носещ името на града.

В пилотното издание ще се включат ансамбли от цели 11 държави – България, Албания, Мексико, Португалия, Румъния, Сърбия, Тайланд, Украйна, Унгария, Уругвай и Филипините. Откриването ще бъде в неделя вечер (18.07) от 20:00 ч. с концерт в село Моравица.

Програма на фестивала включва: 

Понеделник – 20:00 ч. участниците във фестивала ще изнесат концерт в Народно читалище „Факел-1926” – село Зверино, а от 22:30 ч. в Oasis Resort Zverino ще бъде организирано международно фолклорно DJ парти, на което групите ще представят танци, характерни за съответната страна и регион;

Вторник – два концерта: от 10:00 ч. в двора на Дом за стари хора – Мездра за потребителите на дома и на Комплекс социални услуги за деца и лица с увреждания, и от 20:00 ч. на открито за жителите и гостите на село Дърманци;

Сряда – от 19:30 ч. участниците ще направят дефиле в централната градска част на Мездра, а от 20:00 ч. ще изнесат заключителен концерт на площад „България”. Тридневният празник на фолклора ще завърши с парти в “Dance Club Royal”, което е с начален час 23:30 ч.

Относно автора

Добри Иванов


Още новини