Драматичен театър – Монтана с два спектакъла на открито през май

Драматичен театър – Монтана с два спектакъла на открито през май

Изкуството, подобно на английски двор, сякаш се стреми да придружи живота там, където го откриват обстоятелствата. Към хората, които не спират да жадуват постиженията му и повече от месец намират начин да се докоснат до тях онлайн. Изкуството оживява сред насъщните обстоятелства, именно защото това е в същината му: да съхранява живецът на въображението и да ни помага да следваме пътища към себе си там, където завесите са спуснати.

През април, във времето на извънредно положение Драматичен театър – Монтана продължи да „вдига завеса” за своите зрители. „Това не е прецедент за монтанския театър – през 2018 г. в продължение на 3 месеца всяка седмица бяха излъчвани представления на театъра по кабелните телевизии в Монтана и Враца”, поясниха от културната институция. Оттам бе обявено, че всяка седмица ще бъде споделян по един спектакъл от репертоара на театъра, и още в първата седмица на април отбелязаха, че първите онлайн излъчвания събират завиден брой зрители.

Лиричният уют на монтанските вечери в ранното лято ще оживее с две актуални предложения от театъра.

На 28-и май в 21:00 ч. английският двор ще приюти комедийният спектакъл на Тихомир Иванов „Българска ни работа”, режисьор Петър Митев.

Не са пренебрегнати и малките зрители. В навечерието на празника им те ще могат да видят „Надхитряне”, детски спектакъл по български народни приказки. Режисурата е на Ирина Димитрова, участват Димитрина Проданова, Мила Топалова, Тихомир Иванов и Асен Таков. Спектакълът ще бъде представен на същата сцена на 30-и юни в 11:00 ч.

Припомняме, че със заповед на министъра на здравеопазването стана възможно провеждането на културни събития – концерти и други сценични прояви, на сцени на открито при определени изисквания и с условие да бъдат спазвани социалната дистанция и въведените противоепидемични мерки.

 

По материала работи: Мария Тодорова

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини