Tрадиционна празнична изложба в Лом

Tрадиционна празнична изложба в Лом

Коледа вече отмина, а с нея и повечето събития, които са свързани с празниците. Това обаче не важи за Лом. В красивия дунавски град още преди Коледа откриха традиционната си празнична изложба, която ще продължи да радва гражданите и гостите на града до първите дни на януари. Изложбата е в стил живопис и събира над 50 платна на ломски художници, които са експонирани в галерия „Поломие”, съобщават от сайта на общината.

Сред изложените творби могат да бъдат видени предимно пейзажи, натюрморти и фигурални композиции, които да радват любителите на изобразителното изкуство. Самата изложба вече се е превърнала в традиция за град Лом и поставя акцент върху творчеството на местните художници през изминалата година. Организаторите на експозицията от Община Лом са я отворили безплатно за всички посетители, като се спазват строги мерки за безопасност.

Ето какво споделят и от общината:

„В галерията са подредени творби на Петко Петков, Кирил Апостолов, Светлозар Янакиев, Огнян Боянов, Мартин Милчов, Ани Ванчов, Ибоя Николова, Даниела Константинова, Цено Ценов, Борислав Кръстев, Боян Иванов, Милен Аврамов, Ирена Славчева, Венци Кузманов, Виктория Христова, Светослав Борисов, Кристина Василева и Катерина Маринова. Традиционната коледна изложба може да бъде видяна в галерия „Поломие” до началото на януари 2021 г.”

Препоръчваме на жителите и гостите на града да я посетят.

Относно автора

Венелин Добрев

Венелин е родом от Стара Загора. Вярва в чудеса (все още) и обича да разказва истории, които вдъхновяват читателите. Магистър по бизнес икономика с опит в предприемачеството и бизнес развитието. Венелин е един от създателите на uspelite.bg - най-голямата медия за добри новини в България и въпреки че вече не е част от проекта, продължава да се стреми да вдъхновява хората да следват мечтите си. Работил е и по други проекти със социална насоченост като „От баба“ и няколко години е бил част от екипа на Агенция за регионално икономическо развитие - Стара Загора като експерт по международни програми и проекти.