Турнир по ускорен шах за деца ще се проведе в Монтана

Турнир по ускорен шах за деца ще се проведе в Монтана

Общински младежки дом – Монтана отново организира турнир по ускорен шах за деца. Състезанието ще се проведе на 24 май (сряда) в сградата на  институцията.

Участниците в турнира ще бъдат разпределени в две възрастови групи – група „А“ деца до 12 години и група „Б“ от 13 до 18 години. Участниците в група „А“ стартират шахматната надпревара в 9:30 ч., а група „Б“ от 13:15 ч.

Турнирът ще се проведе в седем кръга по Швейцарска система. За съставяне на двойките ще се използва програмата “Swiss manager’’. Класирането и в двете групи  е според набраните точки. В случай на равенство в точките се взимат предвид следните допълнителни показатели: Бухолц, резултат от директна среща между състезателите и Бухолц медиана. Класираните на първите три места във всяка възрастова група ще получат медал и грамота.

Крайният срок за заявка за участие в турнира е до 17:00 ч. на 23-ти май (вторник). Участието е гарантирано на първите 30 записали се.

За записване и допълнителна информация може да позвъните на телефон: 0886556484 (Людмил Пейчев – ръководител на Клуба по шахмат към Младежкия дом).

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук