Ученичка от Враца представи България на международна конференция за новата Стратегия за правата на дететов Италия

Ученичка от Враца представи България на международна конференция за новата Стратегия за правата на дететов Италия

Председателят на ученическия съвет при ППМГ „Академик Иван Ценов” – Враца Виктория Данова от 10. г клас представи България на конференция на високо равнище за обсъждане на новата Стратегия за правата на детето (2022-2027) в Рим, Италия.

Като председател за област Враца в Държавна агенция закрила на детето тя бе номинирана за участие в конференцията сред председателите на 36 области в страната.

В българската делегация, освен Виктория, бяха нейният ментор Мария Беличовска – младши експерт, Дирекция „Политики и програми за детето, стратегическо развитие и координация” към Държавна агенция за закрила на детето, д-р Елеонора Лилова – председател на Държавна агенция за закрила на детето и Манол Манолов, съветник на министъра на образованието.

На 7-и април младите делегати от 10 европейски държави говориха за позитивите и негативите от това да си дете през 2022 г., а на 8-и април Виктория съвместно с представителите на Италия и Испания представи своите идеи в новата стратегия за правата на детето.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини