Ученици от село Владимирово станаха първенци на Националния конкурс за руска поезия

Ученици от село Владимирово станаха първенци на Националния конкурс за руска поезия

На 29-и октомври (събота) в София ученици от цялата страна се събраха в Руския културно-информационен център, за да покажат своите рецитаторски умения на руски език. Националният конкурс за руска поезия и декламация. Тази година той беше посветен на творчеството на Роберт Рождественски, Корней Чуковски и Константин Паустовски. Професионално жури от руски литературни критици и актьори оцени участниците.

Учениците от ПГТ „Вл. П. Минчев” – село Владимирово, област Моната отново постигнаха отлични Симона Александрова, Ивона Александрова, Мирослава Александрова, Веселин Кирилов, Йордан Атанасов и Любен Любенов спечелиха не само овациите на публиката, но и престижни отличия в конкурса.

За поредна година учениците от гимназията в село Владимирово участват в конкурса и постигат отлични резултати. Под ръководството на учителката по руски език Наталия Баянова гимназистите завоюваха първите места в своята възрастова група:

  • 1-во място за ,,Золотое трио” (Веселин Кирилов, Йордан Атанасов и Любен Любенов);
  • 3-то място за дует ,,Звезды” (Симона Александрова и Ивона Александрова);
  • ,,Най-емоционално изпълнение” за Мирослава Александрова.

С този пореден успех, учениците от гимназия училището затвърди своето лидерско място сред професионалните гимназии в област Монтана, които дават достъп на учениците си до качествено и ползотворно професионално образование и творческо развитие.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини