Ученици ще засадят 100 дървета в Монтана

Ученици ще засадят 100 дървета в Монтана

На 26-и април (вторник) ученици от Финансово-стопанската гимназия „Васил Левски” – Монтана имат инициатива за засаждане на 100 дървета. Определено е това да стане на булевардната алея „Хаджи Димитър”, на мястото на изсъхналите и отстранени вече дървета.

Учениците ще засадят 3 годишни брези с височина между метър, метър и половина. Това е една от инициативите за отбелязването на 100-годишнината от откриването на Финансово стопанската гимназия в Монтана през 1921 г.

В същия ден, ако няма валежи, откритите площи в града  ще бъде обработени срещу кърлежи. На 21-ви април (четвъртък) се първата за годината канална дератизация в квартал Младост. В града и селата от общината се извършва редовен пест контрол за ограничаване на разпространението на вредителите. Другата дейност, която експертите също извършиха, е дезинфекция на всички детски площадки в община Монтана.

Също така на 23-ти април (събота) започна и третирането срещу комари на зелените площи и детските площадки във Видин, Дунавци и градец. То ще се извършва поетапно.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини