Училища от Враца могат да подават заявки за учители по програмата „Заедно в час” до 11-и юни

Училища от Враца могат да подават заявки за учители по програмата „Заедно в час” до 11-и юни

Проблемът с намирането на учители за училищата в малките населени места става все по-голям. Въпреки, че в последните години заплатите на педагозите се покачиха, все още сме изправени пред предстоящата криза с голям брой учители, които ще се пенсионират и ще излязат от системата на образованието.

Една от организациите, които се бори с този проблем е „Заедно в час”. В момента екипът на фондацията набира партньорски училища от област Враца, които да подадат своите заявки за учители по математика и преподаватели в начален етап.

Срокът за подаване на заявките е 11-и юни (петък), като директорите трябва да попълнят свободните позиции, с които разполагат и за които искат подкрепа в специален формуляр на сайта на организацията.

Мисията на „Заедно в час” остава без промяна вече над десетилетие – всяко дете в България да има шанс за качествено образование. От организацията посочват, че директорите могат да посочат във формуляра не само позиции, за които са сигурни, че имат нужда от учители, но и такива, които са под въпрос в момента, но биха се потвърдили на по-късен етап.

Относно автора

Добри Иванов