В БЧК – Мездра постъпиха първите дарения за пострадалите от войната в Украйна

В БЧК – Мездра постъпиха първите дарения за пострадалите от войната в Украйна

В БЧК – Мездра постъпиха първите дарения в рамките на националната благотворителна кампания на Българския червен кръст за подпомагане на пострадалите от войната в Украйна.

На призива на червенокръстката организация за набиране на материални дарения се отзоваха както граждани, така и фирми.

Сред даренията от фирми са нови детски, дамски и мъжки дрехи и обувки – панталони, поли, дънки, джинси, клинове, якета, сака, елеци, шапки и др.

Сред даренията, направени от граждани, са дрехи и обувки (детски комплекти, памперси, блузи, ризи, анцузи, чорапи и др.), топли завивки (предимно одеяла), хигиенни материали (дезинфектанти за ръце, сапун, мокри кърпи, тоалетна хартия, шампоани и др.) и хранителни продукти (консерви, адаптирани бебешки млека, чай и др.).

С посредничеството на Българския Червен кръст събраната досега хуманитарна помощ ще бъде предоставена на нуждаещите се в Украйна от Украинския Червен кръст.

Кампанията продължава. Даренията се приемат в сградата на Общински център за социални услуги и дейности – гр. Мездра (ул. „Иван Вазов” №2, ет. 1, бившето АПК) всеки ден от 8:30 до 17:00 ч., телефон за контакти и допълнителна информация: 0887 918 962.

Продължава и набирането на средства в подкрепа на пострадалите от военния конфликт в Украйна. Досега хиляди индивидуални и корпоративни дарители се отзоваха и помогнаха с финансови средства, като в първите дни на Националната благотворителна кампания са събрани над 2 250 000 лв., съобщават от БЧК.

Всеки, който желае, може да направи дарение като изпрати SMS на кратък номер 1466 (цена 1 лв.) към всички мобилни оператори или по банков път на следната банкова сметка в лв.:

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД

BG23UNCR76301077778563

UNCRBGSF

(За пострадалите от конфликта в Украйна).

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини