В Мездра отбелязаха Международния ден на хората с увреждания

В Мездра отбелязаха Международния ден на хората с увреждания

Потребителите на Комплекс социални услуги за деца и лица с увреждания (КСУДЛУ) в Мездра отбелязаха Международния ден на хората с увреждания – 3-ти декември. По този повод те изнесоха поздравителна програма. Тържеството уважиха представители на община Мездра и спомоществователи на комплекса.

По случай Деня на хората с увреждания възпитаници на арт терапевтична работилница „Северозапад” с ръководител Стела Цветкова подредиха благотворителна изложба. Експозицията включва живописни творби на шестима потребители на комплекса: Ася Василева („Дом”), Борислава Тодорова („Ангел”), Виляна Колева („Къщата на Виляна”), Георги Катюшков („Закрила” и „Грижа”),  Николай Величков („Ангели”) и Николай Емилов („Слънчогледи” и „Очи”). Ако харесате някоя от картините, можете да си я закупите. Със събраните средства ще бъдат осигурени стипендии за обучение на младежите с увреждания.

По повод Международния ден на хората с увреждания темата, на който тази година е „Лидерство и участие на хора с увреждания към един приобщаващ, достъпен и устойчив свят след COVID-19”, КСУДЛУ – Мездра получи дарения от Фондация „Тавита България” – козметика и играчки, както и от НПО „Операция „Плюшено Мече” – дрехи, обувки, електроуреди и перилни препарати.

Празничната украса за тържеството осигури безвъзмездно Нели Цветкова, а община Мездра изненада приятно живеещите комплекса с лакомства.

Понастоящем в КСУДЛУ – Мездра, който включва три Центъра за настаняване от семеен тип, две Защитени жилища и едно Преходно жилище, са настанени 54 деца, младежи и лица с увреждания на възраст от 9 до 45 г., които получават социални услуги в общността от резидентен тип.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.


Още новини